Test og Anmeldelser       |         PROF. skribenter     |         info@kamia.dk     |        

Nye huse har dårligere mobilsignal

0

Bor du i et nybyggeri, så er sandsynligheden for at dit mobilsignal er dårligt større, og det er et voksende problem rundt om i Danmark, da energikravene til nybyggeri hele tiden bliver skrappere, og byggematerialerne blokerer dermed for radiobølgerne.

Hvordan får du bedre signal?

Mange har fokus på hvor god mobil dækning de forskellige mobilselskaber har i det område de bor, jo tættere på der er master desto bedre. Dette er stadigvæk den anbefalede måde at gribe valget an på, da dette er fundamentet for at få et godt mobilsignal, men udfordringen er at nogle materialer indeholder metaller som skærmer signalet, f.eks.

Især 3-lagslavenergivinduer er belagt med en såkaldt metalcoating, så strålingen reflekteres, men blokerer man også for radiobølger. I en rapport fra Erhvervsstyrelsen, viser det sig at en 3-lagsrude reducerer signalstyrken med 20 dB, hvorimod reduktionen i en termorude reducerer signalstyrken med 3 dB.

Dårlige antenner i nye mobiltelefoner

Desværre er der ikke nogen mærkningsordning for antenner i mobiltelefoner, selvom målinger bliver foretaget bliver det ikke offentliggjort sammen med telefonens andre specifikationer. Selve målingerne er komplicerede, og en antenne kan præstere vidt forskelligt alt efter om man er på et net med 2G, 3G eller 4G, det kræver specialudstyr og det er derfor dyrt at lave disse tests. I Danmark er der lavet sådan en test i 2016, men nyere telefoner er ikke blevet testet.

Telefoner med dårligste antennerHuawei P10

 1. Huawei P10
 2. Huawei P9 Plus
 3. Huawei Mate 8
 4. Huawei P9
 5. Apple iPhone 7
 6. Huawei Mate S
 7. Apple iPhone 7 Plus
 8. Huawei Honor 7
 9. Alcatel Go Play
 10. Sony Xperia X Compact
 11. Apple iPhone 5S
 12. Sony Xperia XZs
 13. OnePlus 3T
 14. Apple iPhone 6 Plus
 15. Microsoft Lumia 650
 16. Apple iPhone 6
 17. Samsung Galaxy S5 mini
 18. Huawei P9 lite
 19. Apple iPhone 6S Plus
 20. Apple iPhone 6S

Det er lidt iøjnefaldende at flere at mobiltelefonren på ovenstående lsite re blandt de dyre modeller på markedet.

Opkald med WiFi kan afhjælpe problemet

Der er udviklet en ny teknologi hvor man kan udnytte sit internet i boligen til at få et stærkt stabilt signal. Wifi opkald fungerer ved, at man ringer op via en wifi-forbindelsen, det kræver at man har en telefon der kan sættes op til denne funktion, samt at man er kunde hos et mobilselskab som understøtter teknologien. Selve teknologien leverer høj samtalekvalitet uden støj, og skulle man miste forbindelsen på sit wifi, så tilslutter din telefon sig til et 3G eller 2G netværk hvis disse er tilgængelige. læs evt. mere om opkald med wifi.

 

Share.

About Author

Morten har altid interesseret sig for boligen, især teknologi har været i fokus, men også generelt indretning i god kvalitet og fantastisk design.

Leave A Reply